Steg för steg

Sälja bostad

Vårt mål är att du alltid ska känna dig trygg när du lägger din bostadsförsäljning i våra händer! Tillsammans tar vi er hela vägen från första tanken på att sälja bostaden, tills allt är påskrivet, betalt och klart!

Rådgivning bostadsköp

Rådgivningsmöte

Vi träffas för ett första möte där vi lyssnar till era önskemål och presenterar vad vi kan erbjuda er och hur vi på bästa sätt skräddarsyr vår tjänst för just dig och din bostad.

Faktainsamling

Tillsammans går vi igenom din bostad och samlar in all nödvändig fakta, som sedan kommer att ligga till grund vid värderingen av bostaden samt till bostadsbeskrivningen.

Styling

Alla bostäder behöver inte stylas, men mäklaren lämnar alltid lite tips och råd. Vi erbjuder alla våra säljare kostnadsfri konsultation av erfarna inredare. Skulle man vara i behov av professionell hjälp med stylingen, bistår inredaren med uthyrning av textilier och accessoarer samt komplett styling av vissa utvalda rum eller hela hem.

Bostadsbesiktning

Besiktning

Som säljare av en fastighet har man ett ansvar för dolda fel i 10 år efter att man har sålt. Med en försäkring mot dolda fel kan du friskriva dig från det ansvar som framgår i jordabalken. Till grund för försäkringen görs en besiktning. Att göra besiktningen i ett tidigt skede ger många fördelar. Då har man bl.a. gott om tid på sig åtgärda mindre fel och brister innan försäljningen.

Fotografering

Våra professionella fotografer ser till att din bostad fotas så att alla dess egenskaper framhävs på bästa sätt med rättvisa och ärliga bilder, utan vidvinkel som får rummen att se större ut än vad de faktiskt är. 

Bostadsbeskrivning

Bostadsbeskrivning

Med hjälp av all insamlad fakta och fotografens bilder skapar vi en beskrivning av din bostad som sedan kommer att användas i presentationen på internet och lämnas ut till spekulanterna inför visningen.

Annonsering

Tack vare det nära samarbetet med vår digitala marknadsföringsbyrå erbjuder vi på Redcarpet Fastighetsförmedling ett modernt sätt att annonsera din bostad, utöver de traditionella kanalerna på internet.

Bostadsvisning

Visning

Våra visningar håller mycket hög kvalitet och genomförs på ett sätt som ger alla som kommer ordentligt med utrymme för att upptäcka bostaden och även få chans att ställa sina frågor till våra pålästa mäklare.

Budgivning

Budgivning

Vid stort intresse för en bostad kan budgivning förekomma. Våra erfarna mäklare har gedigen erfarenhet av olika tänkbara situationer som kan uppstå i en budgivning och därför kan vi garantera att budgivningen sköts på bästa sätt. För allas trygghet har mäklaren löpande telefonkontakt med alla inblandade parter.

Kontrakt

Kontrakt

När vi har en köpare till din bostad träffas vi på vårt kontor för att underteckna köpehandlingarna. I samband med detta kommer vi även överens när slutbetalning och överlämnade av nycklar ska ske.

Tillträde bostadsbyte

Tillträde

Nu har dagen kommit då det är dags att lämna ifrån sig nycklarna till nästa ägare. Vanligtvis träffas vi på vårt kontor där vi sköter kontakten med banker via telefon och e-post för överföring av pengar och lösen av lån.

Uppföljning efter avslutad försäljning

Uppföljning

För oss slutar inte engagemanget vid tillträdet. Vi värdesätter att skapa långsiktiga relationer, så därför följer vi upp efter avslutad försäljning.

 

 

 

Väl förberedd
får bäst betalt!

Med vår kostnadsfria tjänst ”Väl förberedd” ser vi till att du är just väl förberedd den dagen du hittar ditt nästa drömboende. I lugn och ro ser vi till att förbereda din bostad inför en kommande försäljning för att sedan snabbt kunna ”trycka på knappen” när det blir dags att sälja bostaden.

Vi går igenom potentiella förbättringar som höjer värdet på bostaden, ordnar med eventuell styling, fotograferar bostaden, tar fram ritningar och andra handlingar som kan vara aktuella, gör en komplett beskrivning av bostaden och, om du vill, börjar marknadsföra bostaden som ”Kommer till salu”. Då ökar dina chanser markant att få så bra betalt för bostaden som möjligt, samtidigt som du kan känna dig trygg med att det finns spekulanter den dagen det är dags att gå igång skarpt med försäljningen.

När allt sedan är förberett kan vi lägga all fokus på att hitta den perfekta bostaden åt dig!

Få en gratis bostadsvärdering!

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår GDPR integretetspolicy

Läge att sälja?

Att sälja sin bostad är en av de största affärerna många gör i livet. Vi erbjuder fullservice i försäljningens alla faser för att ge dig en trygg upplevelse.

Dags för nytt läge?

Sjöutsikt, fler sovrum eller närhet till centrum? Vad drömmer du om? Se våra bostäder till salu, eller kontakta oss för att stå med i vår intresselista, så kontaktar vi dig när ditt drömhus ska säljas.

Kontakta oss

Nå våra mäklare på alingsas@rcfast.se eller 0322-28 53 80.
Du kan också fylla i nedanstående formulär så återkommer vi till dig så snart som möjligt!